400.000 maraka nije dovoljno da se napune klime!

17 maja, 2021

D. G.

400.000 maraka nije dovoljno da se napune klime
Prostor za Vaš oglas

Sa dolaskom toplijih dana u Banjaluci je na povrsinu isplivao visegodisnji problem sa klima uredjajima u gradskom prevozu. Iako se temperature napolju krecu i preko trideset stepeni celzijusa, to za banjalucke prevoznike nije dovoljan razlog da se ukljuce klima uredjaji.
Da stvar bude gora, na proslogodisnjem tenderu, koji je regulisao pravila gradskog prevoza za ovu, ali i narednih 6 godina, obavezan uslov je bio da svi gradski autobusi moraju imati klima uredjaje, medjutim, prelaznim period za ispunjavanje ovog uslova je cak tri godine.

Podsjetimo da Banjaluka ima najskuplji gradski prevoz u regionu te da su za subvencije istog izdvojena znacajna sredstva u prosloj, ali i 400.000km u ovoj godini, ali nazalost ni sve to nije bilo dovoljno da se ispune osnovni uslovi za prevoz ljudi.

Gradske vlasti, ali i prevoznici ce se morati pozabaviti ovim, uistinu banalnim problemima, kako bi se smanjile saobracajne guzve, a time i zagadjenje vazduha u gradu na Vrbasu, sto je nova administracija vise puta istakla kao svoj cilj u tekucem mandatu.

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas