Kako se prodaje automobil ako imate kontakte u JU Muzej Republike Srpske?

17 maja, 2021

D. G.

Kako se prodaje automobil ako imate kontakte u JU Muzej Republike Srpske
Prostor za Vaš oglas

Muzej RS je u prvom kvartalu tekuce godine raspisao tender za nabavku polovnog putnickog motornog vozila. Reklo bi se da je to jedan racionalan potez s obzirom da je pandemija koronavirusa uveliko pogodila kulturne ustanove sirom svijeta i ostavila ih bez vecine prihida. Medjutim, muzej je za ovu namjenuo odlucio potrositi cak 23.500 KM, iznos za koji bi se moglo kupiti novo vozilo.

Ali tu nije kraj, u tenderskoj dokumentaciji vozilo je opisano do najsitnijeg detalja, stoga je jasno da je automobil uveliko spreman. Prenosimo dio dokumentacije:

Traži se automobil (dizel) isključivo sive boje maksimalne dužine 4775 mm, te maksimalne visine 1464 mm.

Međuosovinski razmak ne smije biti veći od 2711 mm, snaga motora mora biti minimalno 103 kW, zapremina motora najmanje 1960 cm3. Osim toga, traži se vozilo proizvedeno 2013. godine (ili novije), da nije prešlo više od 210.000 km, ručni mječnjač sa šest stepeni prenosa (plus rikverc), četvero vrata, te se traži garancija od šest mjeseci na motor i mjenjač.

Spomenimo i to da automobil treba imati aluminijske felge, elektropodesiva i grijana vanjska ogledala, dvozonsku klimu, navigaciju, parking senzore, indikator za nevezan pojas…

Ovakva crtanja automobila nazalost nisu rijetkost u tenderskim dokumentacijama, te predstavljaju strogo krsenje zakona. Rok za prijavu je bio prvi mart, a do dana objave clanka nismo uspjeli dobiti informaciju da li se i ko javio na tender.

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas