Kako su BiH politicari nasjeli na predizbornu kampanju Edija Rame?

2 juna, 2021

D. G.

Kako su BiH politicari nasjeli na predizbornu kampanju Edija Rame_
Prostor za Vaš oglas

Sredinom aprila mjeseca, nesto vise od dvije sedmice do parlamentarnih izbora u Albaniji, pojavio se, sada vec cuveni “non paper”. Dokument iza kojeg nikog ne stoji, koji zvanicno i ne postoji, a koji govori o prekrajanju granica na Zapadnom Balkanu, sa naglaskom na zemlje bivse Jugoslavije. U ovom dokumentu su izlozene opasne ideje koje, svima nam je jasno, nisu izvodive.

Ovaj nesluzbeni dokument, ako se malo bolje pogleda, od svih naroda na Zapadnom Balkanu, u potpunosti odgovara jedino Albancima, stoga se, kada se u obzir uzme i vrijeme kada je sa nepoznate adrese plasiran u javnost, lako dolazi do zakljucka da on nije nista vise nego obicni predizborni trik Albanske pozicije, u cilju odrzavanja na vlasti. Medjutim, plan je osujecen kada ovaj “dokument” u Albaniji prolazi gotovo nezapazeno, jer tamosnje biracko tijelo se zalaze za rjesavanje konkretnih problema: visoke nezaposlenosti, ekonomskih nejednakosti, korupcije u svim nivoima vlasti, nabavkom vakcina te saniranjem posljedica pandemije koronavirusa, koji je snazno pogodio sve grane privrede, a narocito turizam koji ima znacajnu ulogu u Albanskom budzetu.

Kako su se BiH politicari “upecali” na Raminu predizbornu kampanju?

Nakon pojave “non papera” pocele su da se nizu reakcije BiH politicara, oglasili su se i oni koji su nadlezni da govore o tome, kao i oni koji nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa ovim pitanjima. Reakcije su bile razne, od podsticanja na mirni razlaz entiteta do prijetnji ratom, dok su mediji u BiH, jedan za drugim docekivali izjave i grabili naslove, politicari su koristili prilike i u svojim izjavama isli sve dalje i dalje.

Tako je, u sjeni “non papera” prosla i vijest o zaduzenju Republike Srpske na londonskoj berzi po zelenaskoj kamati, vijest o istovremenom otkazu trinaest anesteziologa na UKCSu, a skrenuta je i paznja barem na kratko, sa potpunog neuspjeha u nabavci vakcina.

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas