Vlado Djajic potrosio 53 hiljade KM na direktne sporazume za manje od mjesec dana!

4 juna, 2021

D. G.

Prostor za Vaš oglas

 

DIREKTNI SPORAZUMI UKC RS: Za manje od mjesec dana netransparentno potrošeno više od 53.000 KM

 

Direktor UKC RS Vlado Đajić nije zainteresovan da građanima koji ga plaćaju polaže račune pa za ovu godinu nije ni objavio plan trošenja budžetskog novca, što je obavezan prema Zakonu o javnim nabavkama BiH. Međutim, apsolvirao je direktnu dodjelu ugovora. Čak 13 takvih, vrijednih ukupno 53.041 KM, potpisao je od 12. februara do 5. marta ove godine. 

Kad ne gradi garažu od 35 miliona KM, koja je “krucijalni problem” u dugove potonulog Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, direktor Vlado Đajić, inače predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, dijeli druge “sitne” poslove. Apsolvirao je direktnu dodjelu ugovora firmama koje mu vlastiti prst pokaže. Čak 13 takvih, vrijednih ukupno 53.041 KM, potpisao je od 12. februara do 5. marta ove godine.

Nije zainteresovan da građanima koji ga plaćaju polaže račune pa za ovu godinu nije ni objavio plan trošenja budžetskog novca, što je obavezan prema Zakonu o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.

Tako je 12. februara kolica za transport beba “Kis produktu” odlučio da plati 2.320 KM bez uračunatog PDV-a. Istog dana direktno je ugovorio dva posla sa firmom “Sors” i to nabavku magnetnih vezalica za 2.450 KM, kao i kupovinu potrošnog materijala za VAT aparat – 5.705 KM.

Tri dana kasnije “Medietik”, čiji je suvlasnik Željko babić, muž Ane Trišić-Babić, savjetnice Milorada Dodika, pozvao je radi servisiranja PHACO mašine – 5.504 KM.

Nije se zaustavio, nego je naredio i direktnu kupovinu flašica za bebe. Sa spotekom “Margo Medic” 25. februara potpisao je ugvoro vrijedan 2.683 KM.

Za institucije, javna preduzeća i ustanove ne postoji dilema kada je u pitanju nabavka goriva, tako je nije imao ni direktor Đajić. “Nestro Petrol” reaguje na poziv – 5.992 KM, što je samo osam maraka jeftinije od Zakonom procijenjene granične vrijednosti za direktne nabavke.

Direktor UKC-a odlučio je i da radnike prevozi na vakcinaciju. Sa prevoznikom “Smiljić company” sve je dogovorio 1. marta – 1.159 KM.

Mikroskop će, odlučio je Đajić, servisirati “Galen focus Beograd”, a ispunjavanje direktorovih želja građani će platiti 5.605 KM. Za firmu “Sors” posao u UKC RS nikada ne prestaje. Još jedan ugovor dodijeljen joj je istog 1. marta za “hitan” servis porođajnog kreveta – 5.120 KM.

U martu, mjesecu servisiranja svega i svačega u UKC, na red je došla i mašina za pranje instrumenata. “Prpomi” posao od 5.265 KM, a “Farmaviti” za servis “Bench Mark GX Ventana” aparata – 2.818 KM.

 

Elektronsku vagu dan kasnije Vlado Đajić kupio je u Laktašima kod “Trnise” za 2.540, a 5. marta u kompresorskoj stanici uređaj za prečišćavanje vazduha firma “Omnicom” ugradila je za 5.980 KM.

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas