Stanivukovic zatrazio ustavnu provjeru budzeta i amandmana!

9 juna, 2021

D. G.

Prostor za Vaš oglas

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zatražiće od Ustavnog suda Republike Srpske da ocijeni da li su odluke o usvajanju i izvršenju budžeta grada u skladu sa ustavom i zakonima.

Stanivuković je danas Ustavnom sudu Republike Srpske predao prijedlog za pokretanje postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti odluka o usvajanju i izvršenju budžetapovodom amandmana uloženih od strane skupštinske većine.

Stanivuković je krajem aprila najavio da će grad formirati pravni tim koji će sačiniti zahtjev za ocjenu zakonitosti amandmana skupštinske većine na gradski budžet.

Budžet je usvojen iznosu od 149,7 miliona KM sa svim amandmanima poslaničkih klubova.

Skupštinska većina usvojila je amandmane SNSD-a, koji su za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića bili neprihvatljivi.

Stanivuković i gradska administracija kažu, između ostalog, da je amandmanima za redovno servisiranje i funkcionisanje grada predviđeno sedam puta manje sredstava nego što je prosjek ranijih godina.

Sporan je i amandman kojim se “gradonačelniku oduzima pravo realokacije sredstava”, kao i amandman kojim je smanjena stopa poreza na nepokretnosti čime će, tvrdi gradonačelnik, Banjaluka izgubiti oko četiri miliona prihoda.

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas