POTPISAN UGOVOR ZA NABAVKU 500.000 DOZA VAKCINA SINOPHARM

10 juna, 2021

S. K.

Prostor za Vaš oglas

Federalni premijer Fadil Novalić danas je u Mostaru otkrio da je potpisan ugovor za nabavku 500.000 doza Sinopharm vakcina protiv koronavirusa.

Potvrdio je nakon sjednice Vlade FBiH koja je danas održana u Mostaru.

“Želim obavijestiti građane FBiH da je potpisan ugovor o direktnoj nabavci 500.000 doza Sinopharm, sa proizvođačem. Vlada FBiH je pregovarala direktno s Kinom za ovu nabavku, a ugovor je potpisao v.d. direktora Zavoda za javno zdravstvo Siniša Skočibušić”, rekao je Novalić.

Dodao je da zbog klauzule tajnost iz ugovora nisu u mogućnosti izlaziti s više informacija.

“Vlada NR Kine je odobrila izvoz svih pola miliona doza vakcina Bosni i Hercegovini. Svagdje u svijetu države nabavljaju vakcine. ZA Sputnik V je struka tražila dodatna pojašnjenja i nije nam jasno zašto KS smeta ono što traži struka i zašto bespotrebno uznemirava javnost”, dodao je.

Prošle sedmice su kinezi potpisali ugovor i poslali ga diplomatskom poštom u BiH, a do juče se čekalo da v.d. direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH Siniša Skočibušić formalizuje svoju funkciju i dobije ovlaštenje da zaključuje ugovore.

Nakon što je stiglo ovlaštenje, Skočibušić je konačno stavio potpis na ugovor. Trenutno nisu poznati detalji ugovora, odnosno cijena nabavke te rokovi isporuke.

“Imamo čvrsta obećanja o vrlo skoroj isporuci, jer isporuke iz Kine kontroliše Vlada NR Kine”, kazao je danas Skočibušić.

Ovo je prvi ugovor koji je Vlada FBiH uspjela sklopiti za direktnu nabavku vakcina protiv Covid-19.

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas