U RS vakcinisano vise od 150.000 ljudi, revakcinisano 70.000!

21 juna, 2021

D. G.

Prostor za Vaš oglas

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas u Tesliću da je više od 150.000 stanovnika u Srpskoj primilo prvu dozu vakcine protiv virusa korona, a više od 70.000 obje, te da je proces imunizacije ubrzan.

Zadovoljan sam procesom imunizacije, a stručna javnost treba da definiše obrasce, ne samo ponašanja, nego i postupanja u vremenu koje je pred nama – rekao je Šeranić novinarima prije početka dvodnevnog sastanka epidemiologa Republike Srpske na kojem će biti razmatrana epidemiološka situacija od početka pandemije virusa korona i proces vakcinacije.

On je istakao da, uz vakcinaciju protiv virusa korona, mora biti održan i proces redovne imunizacije što je veoma važno za zdravlje djece.

– Sa predstavicimna Svjetske zdravstvene organizacije, koji prisustvuju ovom sastanku, treba diskutovati i o novim sojevima virusa korona kojih nije bilo na našem prostoru. Izazov je ljeto zbog kretanja stanovništva i zato moramo biti odgovorni i poštivati mjere propisane u borbi protiv virusa korona – dodao je Šeranić.

Obratio se i Zeljkovic te kazao kako nadlezni imaju plan za jesen i eventualni treci val:

“Oprezno ćemo pristupiti jesenjem periodu, a Institut za javno zdravstvo će djelovati u tri prvaca. To znači da ćemo odmoriti zdravstvene radnike, ubrzati proces imunizacije i da se pripremimo za eventualnu pojavu novog talasa na jesen” – kaže Zeljković i navodi da je cilj da do kraja juna u Srpskoj prvom dozom bude vakcinisano više od 200.000 osoba.

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas