Vukanovic cenzurisan u Narodnoj skupstini Republike Srpske!

24 juna, 2021

D. G.

Prostor za Vaš oglas

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Glamočak rekao je danas da poslanici ove političke partije neće prisustvovati glasanju o razmotrenim tačkama dnevnog reda. On tvrdi da je onemogućen rad opozicije u Skupštini.

“Onemogućen je rad Narodne skupštine Republike Srpske nakon izmjene Poslovnika o radu, ali i zbog ponašanja potpredsjednika ove institucije Denisa Šulića. Poslaniku Nebojši Vukanoviću je oduzeta riječ nakon što je rekao da Radio-televizija Republike Srpske stvara ambijent koji nije dobar, a u kontekstu posjete gradonačelnice Sarajeva Banjoj Luci”, rekao je Glamočak novinarima u Narodnoj skupštini.

Vukanović je rekao da se mora omogućiti da poslanici opozicije govore o temama značajnim za građane.

“Oduzeta mi je riječ i nedopustivo je da poslanik ne može da govori u Narodnoj skupštini”, kaže Vukanović.

Potpredsjednik NSRS-a Denis Šulić rekao je da radi u skladu sa skupštinskim Poslovnikom o radu i da poslanici ne mogu iznositi lične kvalifikacije, “kao što radi Nebojša Vukanović”.

On je rekao da je Vukanović pokušao da priča o Radio-televiziji Republike Srpske i posjeti gradonačelnice Sarajeva Banjoj Luci, iako to nije bila tema skupštinske sjednice.

“Smatrao sam da ga moram upozoriti da nije riječ o temi dnevnog reda i zato sam mu u skladu s Poslovnikom oduzeo riječ”, rekao je Šulić, prenosi Srna.

Istakao je da je Vukanović burno regovao, ali da se mora pridržavati Poslovnika o radu Narodne skupštine.

“Neće smjeti podrugljivo da se izražava o Radio-televiziji Republike Srpske ili bilo čemu drugom dok predsjedavam sjednicom. Poslovnikom je sve jasno definisano, pa i institut netačnog navoda”, dodao je Šulić.

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas