Vukanovic se ponovo ne nalazi sa opozicijom!

28 juna, 2021

D. G.

Prostor za Vaš oglas

Narodni poslanik u NSRS-u Nebojša Vukanović objavio je da neće prisustvovati sutrašnjem sastanku opozicije u Banjoj Luci, čiji je domaćin PDP, a nakon što je Klix.ba otkrio dokument na kojem baziraju program rada.

“Moraju biti korektne okolnosti da bi se napravila normalna atmosfera za rad. Mladen Ivanić me iznenadio kada je rekao da će PDP dati svog kandidata, neće pitati nikoga, pa šta bude. Vidjeli smo da je na Klixu objavljen program, osnovni principi koje je predložio PDP. Čudno je da sarajevski mediji imaju taj materijal, da li je procurilo iz PDP-a ili je neko namjerno pustio. Čudno je da mediji u FBiH imaju dokumente o kojima mi tek trebamo raspravljati, gdje se kaže ‘mi ćemo dati kandidate, a ostali neka se priključe’. Mislim da to nije korektno”, kazao je Vukanović.

Naglasio je da je uvijek radio za opću stvar, ne štedeći sebe.

“Ali ostajem pri riječi koju sam dao nakon sastanka na Jahorini da ću napraviti mali predah u razgovorima. Nije korektno da se prije sastanka, na kojem se dogovaramo, iz PDP-a daju izjave kako će se predstaviti kandidati i program i tražiti podrška, jer je to dovođenje pred svršen čin i onda razgovori i dogovori nemaju smisla”, naveo je Vukanović.

Istakao je da treba skrenuti pažnju opoziciji na probleme.

“To sam uradio na prošlom sastanku. Ali neću podizati tenzije, treba biti džentlmen. Ima ljudi koji odlično rade i trude se. Ja prilično griješim i svjestan sam, ali ja se trudim i borim svim sredstvima bez kompromisa”, dodao je.

S obzirom na to da se trenutno vrše ankete i ispituje puls javnosti kako koji političar opozicije “kotira” kod naroda, Vukanović se osvrnuo i na to.

“Također, ako neko plasira ankete i lažna istraživanja javnosti u kojima ja tobože nemam ni 1 posto podrške naroda, onda sam marginalan i nevažan, pa onda ne znam zbog čega bih prisustvovao sastancima i učestvovao u donošenju odluka”, izjavio je Vukanović.

Na Vukanovićevu odluku da ne prisustvuje sutrašnjem sastanku reagovao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić kazavši da mu je žao zbog Vukanovićeve odluke i apeluje na njega da ipak smogne snage i promijeni stav. U izjavi za Srpskainfo Nešić je naglasio da Vukanović sigurno pripada opozicionom političkom bloku.

“Znam da mu je povrijeđen ponos, potpuno ga razumijem. Imao sam slične napade koje on danas proživljava i slična omalovažavanja. Ali, zbog naroda i zbog Republike Srpske bilo bi veoma bitno da učestvuje na sastanku opozicije koji će biti u utorak u Banjoj Luci. Molim ga da smogne snage, da dođe na sastanak, jer bi nedolazak bio loš za opoziciju”, poručio je Nešić.

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas