Madjarska donira 200.000 hiljada vakcina BiH!

29 juna, 2021

D. G.

Prostor za Vaš oglas

Vlada Mađarske donijela je odluku da Bosni i Hercegovini donira 200.000 doza vakcina Sinopharm i to po 100.000 doza za Federaciju BiH i Republiku Srpsku.

Do ove odluke Vlade Mađarske je došlo nakon pisama koja su uputili predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i premijer FBiH Fadil Novalić.

“Ambasada Mađarske obavijestila je, pozivajući se na ranija pisma Zorana Tegeltije i Fadila Novalića, da je spremna donirati 200.000 doza Sinopharmovih vakcina. Donaciju će lično uručiti ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijjarto 5. jula u sklopu posjete BiH”, navedeno je u pismu.

Tokom posjete Szijjarto će obaviti sastanke s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim Predsjedništva Miloradom Dodikom i entitetskim premijerima Željkom Cvijanović i Fadilom Novalićem.

Treba istaći da je Mađarska tokom pandemije u više navrata pomagala BiH kroz donacije medicinske i zaštitne opreme, PCR testova i dezinfekcionih sredstava.

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas