Analiza rada BiH politicara: Ramiz Salkic

2 jula, 2021

D. G.

Prostor za Vaš oglas

Bosansko-hercegovacki politicar, Ramiz Salkic, jedan je od najboljih primjera nerada i uhljebljavanja, te ocigledan pokazatelj da se od nacionalizma u BiH nazalost moze zivjeti. Njegova plata iznosi oko 3500KM, a pored toga ima pravo na vozaca i sluzbeno vozilo 24 casa, razumije se iz luksuzne klase, koje naravno koristi i u privatne svrhe.

Ramiz Salkic je na raznim politickim, visoko placenim, pozicijama u Republici Srpskoj od davne 2003. godine. A od 2014. godine obavlja funkciju podpredsjednika Republike Srpske iz reda bosnjackog naroda. za nepunih sedam godina mandata na ovoj poziciji Ramiz Salkic nije uradio apsolutno nista. S vremena na vrijeme, podpredsjednik da izjavu za medije kako je bosnjacki narod u RS obespravljen, za sta je on direktno nadlezan, pa tako kritikuje sam sebe. Takodje, cesto govori i o ukidanju RS, koja mu za nerad daje ogromna finansijska sredstva, a licni utisak je da bi je u slucaju ukidnaja branio na sve nacine, jer nigdje ne bi dobio ni priblizna sredstva za nerad!

Ramiz Salkic za sedam godina mandata nije niti spomenuo bilo kakvu ekonomsku temu, ideju da se poveca broj radnih mijesta ili privuku strane investicije a cime bi, ukoliko bi investicije bile usmjerene u lokalne zajednice sa vecinskim bosnjackim stanovnistvom direktno popravio zivot Bosnjaka u Republici Srpskoj, sto mu je i posao.

Politicari poput ovoga moraju postati proslost u Bosni i Hercegovini ukoliko zelimo krenuti naprijed, a teme koje isti izbjegava moraju doci u fokus!

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas