Kritike Salkicu iz Islamske Zajednice!

5 jula, 2021

D. G.

Prostor za Vaš oglas

Prije nekoliko dana smo pisali da je nerad Ramiza Salkica je neprihvatljiv i njegovu retoriku niko ne podrzava. Da je to istina, svjedoče i suprotstavljena mišljenja Salkića i predstavnika uleme, lidera Islamske zajednice u istočnoj Hercegovini, nakon posjete potpredsjednika Republike Srpske Trebinju.

Salkić je u petak boravio u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Trebinje, nakon čega je medijima poslao saopćenje u kojem je pozvao na ukidanje Republike Srpske.

“Jasno se nameće zaključak da civilizirani svijet koji je na strani istine i pravde u budućnosti ne bi trebao da podrži ostanak ovakvog teritorijalnog uređenja, koje je prema zvaničnim presudama nastalo na temelju udruženog zločinačkog poduhvata i genocida koji su počinili oni koji su bili dio udruženog zločinačkog poduhvata”, poručio je Salkić.

Dan kasnije od lidera Islamske zajednice u tom dijelu BiH došla su ograđivanja od Salkića i poruka koje je uputio. Kazali su kako on nije bio u službenoj posjeti te da se s njima susreo samo deset minuta.

“Ne mogu komentarisati izjave političara pa tako ni izjavu gospodina Salkića, potpredsjednika Republike Srpske, to nije u domenu vjerskog službenika, ali mogu reakcije u društvu, koje su izazvane tom izjavom. Svakako se to refleksira na malobrojnu povratničku zajednicu u istočnoj Hercegovini. Mi na prostoru Balkana imamo i mirna i nemirna vremena, i dirljive i inspirativne primjere razumijevanja među narodima, vjerama, pojedincima, ali i te zlokobne periode nasilja”, kazao je Sadet ef. Bilalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacko i Bileća, kazavši kako je realna politika za bošnjačke povratnike razgovor o rješavanju problema koji mogu olakšati život, a da je sve ostalo populizam.”

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas