U Sarajevu danas parada ponosa!

14 avgusta, 2021

D. G.

Prostor za Vaš oglas

U Sarajevu će danas pod sloganom “Otpor s margine” biti održana treća Bh. povorka ponosa. Šetnja počinje u 12 sati u parku Safeta Isovića, nastavlja kroz ulicu Koševo, kao i ulicu Maršala Tita, a krajnja tačka bit će Trg BiH.

Budući da će biti zatvorene mnoge ulice od 7 ujutro do 14 sati, na ulaz u povorku će se moći doći preko Koševskog Brda, kroz tunel od Željezničke stanice, iz smjera Vogošće te iz ulica Patriotske lige i Bolnička.

Organizatori događaja jučer su objavili zvaničnu rutu kretanja ovogodišnje šetnje, te su napomenuli da je ulaz otvoren od 10 do 12 sati.

Osim toga, objavljeni su i druge informacije koje bi trebali znati svi oni koji žele učestvovati u povorci.

Sve zainteresovane za učešće podsjećamo da na ulazu moraju pokazati jedno od sljedećeg: 1. negativan PCR test (ne stariji od 72 sata), 2. negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata), 3. potvrdu o preboljenoj COVID-19 infekciji (ne stariju od šest mjeseci), 4. potvrdu o primljenoj vakcini (stariju od 14 dana) ili 5. potvrdu o revakcinaciji.

S obzirom da nije isplaniran dodatni program nakon Povorke ponosa, organizatori mole učesnike da se nakon šetnje zapute svojim kućama ili u siguran prostor, kao i da do kraja dana, za svaki slučaj, obrate pažnju gdje se kreću po gradu.

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas