Republika Srpska postaje vlasnik nekretnine i zemljista u Sarajevu, vrijednosti preko pola miliona KM!

15 avgusta, 2021

D. G.

Prostor za Vaš oglas

Republika Srpska postaće vlasnik nekretnina u Sarajevu, zemljišta i zgrade, vrijednosti preko pola miliona maraka, a koje su nekada pripadale „Banjalučkoj pivari“.

Vlada Republike Srpske nedavno je donijela Odluku kojom imovina preduzeća „Banjalučka pivara“ prenosi na Fond za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu RS.

Riječ je o nekadašnjoj imovini „Banjalučke pivare“ koja se nalazi u FBiH i iskazana je u pasivnom podbilansu prilikom izrade Programa privatizacije.

Nekretnine u katastarskoj opštini Sarajevo – Mahala, označene kao „Bašča“ od 414 metara kvadratnih, prizemlje poslovne zgrade – hale i kancelarije površine 123 kvadrata, zatim sprat zgrade – hala od 123 kvadrata, te potkrovlje od 123 kvadrata postaju vlasništvo Srpske.

Pravobranilaštvo RS dalo je saglasnost za prenos vlasništva 14. maja ove godine.

„Procijenjena vrijednost nekretnina je 538.200 maraka. Obavezuje je „Banjalučka pivara“ da u saradnji sa Investiciono-razvojnom bankom, koja upravlja Fondom za upravljanje nekretninama potraživanjima u vlasništvu RS, odmah preduzme sve radnje neophodne za prenos vlasništva na nekretninama“, navedeno je u Odluci.

Odluka stupa na snagu krajem ovog mjeseca.

Podsjećamo, preduzeća su prilikom izrade programa privatizacije imovinu koja nije u Srpskoj svrstavala u pasivni podbilans. Ta imovina nije bila predmet privatizacije i zakonski je omogućeno da RS postane stvarni vlasnik imovine i potraživanja iz pasivnog podbilansa i da njima može raspolagati i upravljati.

Takovom imovinom upravlja Fond za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu RS.

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas