Uzas u Makedoniji, najmanje deset poginulih!

9 septembra, 2021

D. G.

Prostor za Vaš oglas

Foto: EPA-EFE

U velikom požaru koji je izbio u Covid bolnici u makedonskom Tetovu oko 21 sat poginulo je najmanje deset ljudi. Ove informacije potvrdio je makedonski ministar zdravstva Venko Filipče. Strahuje se da će se broj mrtvih povećati.

“Nesreća u Tetovu odnijela je više ljudskih života. Zasad je potvrđena je smrt deset ljudi, ali broj bi mogao rasti. Ovo je jako tužan dan, izražavam svoje najdublje saučešće porodicama”, napisao je Filipče na Twitteru. Prema neslužbenim informacijama koje objavljuju makedonski i albanski mediji broj poginulih mogao bi biti iznad 20. Televizija Sitel je objavila je da je neslužbeno broj mrtvih oko 30, no u ovom trenutku za to nema nikakve službene potvrde.

Među poginulima su, kako javljaju mediji, pacijenti i medicinsko osoblje. Ima i dosta ozlijeđenih, no zasad se ne zna njihov broj. Ozlijeđeni se prebacuju u bolnicu u Skoplju.

“Požar je izazvala eksplozija. Vatra je ugašena, ali i mnogi životi su ugašeni”, rekao je makedonski premijer Viktor Zaev koji je stigao na lice mjesta, prenosi portal Tetova1.

Prostor za Vaš oglas

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnoviji članci

Kategorije

Prostor za Vaš oglas